טוען...
השאלה נענתה ע"י - הרב שלמה אישון
שאלה:
אדם שלקח הלוואה מחברת אשראי עבור אדם אחר כיוון שלאותו אדם לא מאשרים מתן הלוואה, לחברת האשראי ישנו היתר עסקא אולם בין מי שלקח את ההלוואה בפועל מחברת האשראי ובין מי שעבורו נועדה ההלוואה, אין היתר עסקא, מה עליהם לעשות בין שניהם וכן מה קורה לגבי העבר כי הוא כבר לקח את ההלוואה. בנוסף אותה שאלה במקרה שלקחו הלוואה מבנק עבור אדם אחר. תודה.
תשובה:
יש כאן בעצם שתי הלוואות נפרדות: ההלוואה האחת היא של הלקוח של חברת האשראי מחברת האשראי וההלוואה השניה היא מאותו לקוח לאדם הזקוק לכסף. לכן, בהנחה שמדובר בהלוואה בריבית, יש צורך בהיתר עסקא גם עבור ההלוואה השניה, ולא ניתן להסתפק בהיתר העסקא של חברת האשראי שהוא רלווטי להלוואה הראשונה.
אם כבר לקחו את ההלוואה, יחתמו עכשיו על היתר עסקא ויעשו קנין סודר על הנכסים אותם מקנה המקבל לנותן ההלוואה כנגד סכום ההלוואה.
בס"ד
רישום משקיע לשטר היתר עיסקא במסלול אישי לאג"ח
לכבוד מכון כת"ר לכלכלה על פי התורה
שם פרטי:
שם משפחה:
ת.ז:
כתובת מייל: